ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προδρόμου: «Συνέχιση προσπαθειών στο Κυπριακό νοουμένου ότι θα τερματιστούν οι τουρκικές προκλήσεις»

Προδρόμου: «Συνέχιση προσπαθειών στο Κυπριακό νοουμένου ότι θα τερματιστούν οι τουρκικές προκλήσεις»

Το μήνυμα πως για να μπορέσει να συνεχίσει η προσπάθεια που γίνεται για επανέναρξη των συνομιλιών, στο πλαίσιο της αποστολής της αξιωματούχου των ΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, θα πρέπει να τερματιστούν οι τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, έστειλε εκ νέου το Σάββατο 08/06 η Λευκωσία.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες πως η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ σκέφτεται να επισκεφθεί ξανά στην Κύπρο τον Ιούλιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι «η αρχική συνεννόηση από την τελευταία συνάντηση με την κ. Λουτ είναι ότι η προσπάθεια θα συνεχιζόταν".

"Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταθέσει εποικοδομητικά προτάσεις, ενόψει των δυσκολιών που αντιμετωπίζονταν. Τις προτάσεις αυτές δια ζώσης τις μετέφερε και στον ίδιο τον κ. Γκουτέρες στο Πεκίνο. Είναι γνωστό, τις έχει αναφέρει χθες ο Υπουργός Εξωτερικών ξανά", επεσήμανε ο κ. Προδρόμου.

Και νοείται, υπογράμμισε, ότι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, είτε σε αυτές τις ιδέες που πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε σε κάποια άλλη κίνηση με την κ. Λουτ, θα πρέπει να τερματιστεί η δραστηριότητα της Τουρκίας".

Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε ακόμη ότι η κ. Λουτ "έκανε τις προσπάθειες της υπό το βάρος της τουρκικής τοποθέτησης ότι θα έπρεπε να περιμένουμε - χωρίς κανείς να καταλαβαίνει ή να συμφωνεί με αυτή την αιτιολόγηση - μετά τις Ευρωεκλογές".

"Μετά τις Ευρωεκλογές βρισκόμαστε στο πλαίσιο μιας ανοικτής επίθεσης της Τουρκίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Βεβαίως, η δική μας πλευρά συνεχίζει να είναι σε ανοικτή επικοινωνία με την κ. Λουτ. Η τελευταία φορά που υπήρξε κάποια επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει ανακοινωθεί», είπε ο Εκπρόσωπος.  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top