ΚΥΠΡΟΣ

Εις μνήμη του Άκη Κλεάνθους οι Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου

Εις μνήμη του Άκη Κλεάνθους οι Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής θα διεξάγει τους Περιφερειακούς Αγώνες Στίβου Λυκείων Λευκωσίας στη μνήμη του Άκη Κλεάνθους δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής κηρύσσοντας την έναρξη των 63ων Περιφερειακών Αγώνων Στίβου Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “οι αγώνες αποτελούν την κορύφωση μιας προπονητικής προσπάθειας στην οποία νικητές είναι όλοι όσοι συμμετείχαν σ’ αυτήν: προπονητές και αθλητές και αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στη σκέψη μας είναι ότι ολόκληρη η ζωή μας είναι ένας συνεχής αγώνας”.

Ανέφερε ότι “δεν μπορούμε όλοι να είμαστε πρωταθλητές, μπορούμε όμως να είμαστε σωστοί αθλητές δίνοντας ο καθένας μας τον καλύτερο του εαυτό, τόσο στον αγώνα που συμμετέχουμε, όσο και στο στίβο της ζωής με υπομονή και επιμονή, καλλιεργώντας τον αλληλοσεβασμό και την ευγενή άμιλλα”.

Ο κ Καδής είπε ότι “η διοργάνωση των Περιφερειακών Αγώνων Στίβου, από φέτος θα φέρει το όνομα του μακαριστού πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Άκη Κλεάνθους και έτσι θα αναγνωρίζεται έμπρακτα η προσφορά του στα κοινά, με αποκορύφωμα την υπηρεσία του στο αξίωμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Για τον Άκη Κλεάνθους, είπε ότι “ήταν ένας νέος πολιτικός, που τύγχανε καθολικής εκτίμησης για τη σοβαρότητα, το ήθος του, την μετριοπάθεια, την μεθοδικότητα και τον συγκροτημένο του πολιτικό λόγο”.

“Υπήρξε ένας οραματιστής για την παιδεία μας και ήταν αταλάντευτα προσηλωμένος στην προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που προσπαθούσε να εφαρμόσει μέσα από την υλοποίηση μιας ευρύτερης στρατηγικής που ο ίδιος χάραξε”, είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στον Άκη Κλεάνθους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top