ΠΑΦΟΣ: Παράπονα αμπελοκαλλιεργητών για μη καταβολή αποζημιώσεων

ΠΑΦΟΣ: Παράπονα αμπελοκαλλιεργητών για μη καταβολή αποζημιώσεων

Δέκτης δεκάδων παραπόνων από αμπελοκαλλιεργητές έγινε την τελευταία βδομάδα  η Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) Πάφου, για το γεγονός ότι ενώ αρκετά αμπέλια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον περονόσπορο, δεν έχουν πάρει ούτε σεντ αποζημίωση.  

Η ΕΚΑ Πάφου αναφέρει ότι λόγω υποστελέχωσης του αρμόδιου Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης, δεν ήταν δυνατή η καταγραφή και ο έλεγχος όλων των τεμαχίων της επαρχίας Πάφου. Ως εκ τούτου, καταγγέλλει ότι υπήρξαν  πάρα πολλές αδικίες στις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους αμπελοκαλλιεργητές λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών τους από τον περονόσπορο.
 
Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για ελλιπή πληροφόρηση και παραπληροφόρηση των αμπελουργών σχετικά με την συμπλήρωση των αιτήσεων τους. Όπως ανέφεραν οι αμπελουργοί στην ΕΚΑ Πάφου , το Υπουργείο Γεωργίας τους είχε πει ότι θα αποζημιώνονταν όλοι οι αμπελοκαλλιεργητές αφού το φαινόμενο αυτό είχε κτυπήσει σχεδόν όλες τις αμπελοκαλλιέργειες.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί να μην συμπληρώσουν δήλωση καταστροφής της καλλιέργειας τους, με αποτέλεσμα να μην αποζημιωθούν.
 
Σχετικές επιστολές, σημειώνει η ΕΚΑ Πάφου,  έχουν σταλεί στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καθώς επίσης και στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης, ζητώντας όπως τα προβλήματα και οι αδικίες που έχουν προκύψει αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE