Τουρκία και ψευδοκράτος θα παίρνουν μέτρα για προστασία των συμφερόντων τους

Τουρκία και ψευδοκράτος θα παίρνουν μέτρα για προστασία των συμφερόντων τους

Για «σφετερισμό των ίσων δικαιωμάτων και συμφερόντων» των Τουρκοκυπρίων κάνει λόγο το ψευδοκράτος, αναφερόμενο στην συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και της Noble Energy, σημειώνοντας ότι ψευδοκράτος και Τουρκία θα συνεχίσουν να παίρνουν μέτρα για προστασία των συμφερόντων τους.

Το «υπουργείο εξωτερικών» χαρακτηρίζει τη συμφωνία απαράδεκτη και ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση αγνόησε τις εκκλήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για συνεργασία στο θέμα των υδρογονανθράκων.
 
Προσθέτει ότι η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς απειλεί τη σταθερότητα και ασφάλεια στο νησί και την περιοχή, αυξάνοντας επικίνδυνα την ένταση.
 
Το «υπουργείο» σημειώνει ότι δεν ευθύνεται μόνο η Κυβέρνηση για την κατάσταση, αλλά και η διεθνής κοινότητα που ενθαρρύνει τέτοιες δραστηριότητες, καθώς και οι εμπλεκόμενες εταιρείες.
 
Ενόσω συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, το ψευδοκράτος και η Τουρκία θα παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, για προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων τους, καταλήγει η δήλωση.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ» – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Χέρτζογκ

«Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ» – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Χέρτζογκ

Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας κ. Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE