Το Μεξικό προτείνει την αποστολή 6.000 ανδρών της εθνοφρουράς στα νότια σύνορά του, πάγωσε τραπεζικούς λογαριασμών 26 διακινητών μεταναστών

Το Μεξικό προτείνει την αποστολή 6.000 ανδρών της εθνοφρουράς στα νότια σύνορά του, πάγωσε τραπεζικούς λογαριασμών 26 διακινητών μεταναστών

Το Μεξικό πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλει έως και 6.000 άνδρες της εθνοφρουράς στα νότια σύνορά του με τη Γουατεμάλα, για να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση των συνομιλιών που διεξάγονται στην Ουάσινγκτον.

Η κυβέρνηση του Μεξικού έχει στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην αμερικανική πρωτεύουσα, για διαπραγματεύσεις ώστε να μην επιβληθούν οι δασμοί στα εισαγόμενα μεξικανικά προϊόντα που έχει προαναγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το υπουργείο Οικονομικών του Μεξικού εξάλλου ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 20 προσώπων που πιστεύεται ότι συνδέονται με τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών και συμμετείχαν στην οργάνωση καραβανιών που επιχείρησαν να φτάσουν στις ΗΠΑ. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας κατονόμασαν 26 πρόσωπα ως ύποπτα για εμπλοκή "στη διακίνηση μεταναστών και τη στήριξη των παράνομων καραβανιών".

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, εντοπίστηκαν οικονομικές συναλλαγές αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2018, όταν αναχώρησαν τα πρώτα καραβάνια από την Κεντρική Αμερική για να φτάσουν σε έξι πόλεις στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

"Υπήρχαν υποψίες για παράνομες πληρωμές από τους μετανάστες και κατόπιν επιβεβαιώθηκε η σχέση μεταξύ της κατάθεσης χρημάτων και του περάσματος των καραβανιών". Καταθέσεις χρημάτων έγιναν από το Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, τη Γουατεμέλα, το Καμερούν, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Τα ονόματα των φερόμενων διακινητών προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η πρόσβαση στο μεξικανικό τραπεζικό σύστημα.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.