ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ: Πώς πληροφορία του Μεταξά «βοήθησε» στον εντοπισμό της βαλίτσας

ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ: Πώς πληροφορία του Μεταξά «βοήθησε» στον εντοπισμό της βαλίτσας

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης (4/6) η τρίτη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό κατάφερε να εντοπιστεί από τον δύτη και να ανασυρθεί μετά από αρκετές μέρες ερευνών.

Μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, περιέγραψε τα όσα ολόκληρη η ομάδα που συμμετείχε στις έρευνες πέρασε αλλά και πώς κατάφεραν να εντοπίσουν την βαλίτσα.

Συγκεκριμένα ο κ.Τράγκολας, έκανε λόγο για σιγουριά ύπαρξης της τρίτης βαλίτσας εντός των νερών, μετά από την ανεύρεση του τσιμεντομπλόκ το οποίο όπως ανέφερε ήταν ένα σημάδι που επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς.

Κατά την ανάκρισή του Μεταξά, ομολόγησε για το τσιμεντομπλόκ, όπως επίσης κατάφερε να «βοηθήσει» την ομάδα ερευνών όταν τους έδωσε συγκεκριμένη περιγραφή και χαρακτηριστικά που αφορούσαν το τσιμεντοπλόκ, τα οποία και εντοπίστηκαν.

Πώς κατάφεραν να φτάσουν στην βαλίτσα

Ο κ. Τράγκολας τόνισε ότι οι έρευνες δεν ήταν καθόλου εύκολες αφού η βαλίτσα εντοπίστηκε μετά από συγκεκριμένο σχέδιο ο δύτης να κινείται καθημερινά πάνω σε σχοινί καλύπτωντας την απόσταση των 300-400 τετραγωνικών μέτρων, περπατώντας βήμα- βήμα.

Επίσης αποκάλυψε ότι ο εντοπισμός την βαλίτσας έγινε με την αφή, αφού η ρομποτική κάμερα δεν κατέδειξε το οτιδήποτε, με την βαλίτσα να βρίσκεται κάτω από λάσπη σε επίπεδη επιφάνεια, στην δυτική πλευρά όπου υπήρχαν και άλλα άσχετα αντικείμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων - Έκκληση Βαφεάδη για συνεργασία

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων - Έκκληση Βαφεάδη για συνεργασία

Με την έκδοση τη Δευτέρα των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων αρχίζει μια πορεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε διαχρονικά, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, καλώντας τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους σε συνεργασία για εφαρμογή τους. Τα διατάγματα θα ανακοινωθούν στις 12 το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE