Παραιτήθηκε η Πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

Παραιτήθηκε η Πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

Την παραίτηση της από την Προεδρία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, αλλά και την αρχηγία της κοινοβουλευτικής της ομάδας (Κ.Ο), ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής 2/6 η Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Αντρέα Νάλες.


Η παραίτηση αυτή έρχεται ως συνέπεια του ιδιαίτερα κακού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών της περασμένης εβδομάδας, όπου το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έλαβε ποσοστό μόλις 15%, το χειρότερο ποσοστό στην ιστορία του.

Επίσης, δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, έδειξε πως το κόμμα αυτό βρίσκεται πλέον ακόμη πιο χαμηλά, στο 12%.

Η Αντρέα Νάλες στην ανακοίνωση της αναφέρει πως «η συζήτηση στην Κ.Ο, αλλά και οι ενημερώσεις που είχα από το κόμμα, μου έδειξαν πως δεν έχω πλέον την ανάλογη υποστήριξη ώστε να εκτελέσω τα καθήκοντα μου».

Αρχικά, η κ. Νάλες είχε δηλώσει πως την ερχόμενη Τρίτη θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τα όργανα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ γερμανικών ΜΜΕ, δοκιμαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε έδειξε πως δεν διαθέτει πλέον την στήριξη των στελεχών του κόμματος της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ενημερώσει Εθνικό Συμβούλιο για αφθώδη και μέτρα για επιπτώσεις πολέμου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν ζητηθεί

Λετυμπιώτης: Θα ενημερώσει Εθνικό Συμβούλιο για αφθώδη και μέτρα για επιπτώσεις πολέμου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν ζητηθεί

Αν ζητηθεί κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα ενημερώσει και για τα θέματα του αφθώδους πυρετού και των μέτρων για τις οικονομικές συνέπειες της πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE