ΣΟΥΔΑΝ: Η στρατιωτική αστυνομία άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών

ΣΟΥΔΑΝ: Η στρατιωτική αστυνομία άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών

Η στρατιωτική αστυνομία του Σουδάν άνοιξε το Σάββατο 1/6 πυρ κατά διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο αρχηγείο του στρατού στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.


Η αστυνομία προσπάθησε να μετακινήσει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές, προκαλώντας τις συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών.

Καθώς η στρατιωτική αστυνομία άρχισε να πυροβολεί κατά των διαδηλωτών, εκατοντάδες από αυτούς προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε γειτονικό τζαμί.

Καθιστική διαμαρτυρία είχε οργανωθεί μπροστά από το αρχηγείο του στρατού στις 6 Απριλίου, μετά από μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη την χώρα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.