Ερντογάν: «Κάποιοι δεν μπόρεσαν να σβήσουν τον πόνο για την απώλεια της Κωνσταντινούπολης»

Ερντογάν: «Κάποιοι δεν μπόρεσαν να σβήσουν τον πόνο για την απώλεια της Κωνσταντινούπολης»

“Κάποιοι δεν μπόρεσαν να σβήσουν από μέσα τους τον πόνο για την απώλεια της Κωνσταντινούπολης”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι τα κίνητρα του ρατσισμού σήμερα στον δυτικό κόσμο είναι η Μεγάλη Ιδέα και εκπρόσωπος του η Κωνσταντινούπολη.

Στην ομιλία του χθες (29/5) το βράδυ κατά τη διάρκεια ιφτάρ (πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία του ραμαζανιού) στο Γενί Καπί όπου ‘γιόρτασαν’ και την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “διαμάχη σχετικά με την Κωνσταντινούπολη εδώ και 566 ολόκληρα χρόνια δεν έχει τελειώσει καθόλου, δεν έχει μειωθεί καθόλου”. “Κάποιοι εδώ και 566 χρόνια δεν μπορούν να πετάξουν από μέσα τους τον πόνο για την απώλεια της Κωνσταντινούπολης”, ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι “ένα από τα βασικά κίνητρα του ρεύματος του ρατσισμού ο οποίος εξαπλώνεται σήμερα στο δυτικό κόσμο σαν πανούκλα, είναι η Μεγάλη Ιδέα και εκπρόσωπός του είναι η Κωνσταντινούπολη”. Υποστήριξε ακόμη ότι “δεν είναι καθόλου τυχαίες οι απειλές τις οποίες πέταξε πριν από δύο μήνες ο τρομοκράτης της Νέας Ζηλανδίας που σκότωσε άγρια 52 μουσουλμάνους κατά την προσευχή της Παρασκευής, λέγοντας ‘θα απελευθερώσουμε την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες της’”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο “και εκείνοι που αμαυρώνουν το έθνος μας δια των γεγονότων του 1915 και εκτοξεύουν συκοφαντίες για γενοκτονία στον Πόντο έχουν τις ίδιες προθέσεις”.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE