ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συζήτηση για το «κυβερνητικό» πρόγραμμα στη «βουλή»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συζήτηση για το «κυβερνητικό» πρόγραμμα στη «βουλή»

Συζήτηση για το «κυβερνητικό» πρόγραμμα του συνασπισμού του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Κόμματος του Λαού θα διεξαχθεί, την Πέμπτη 30/05 στη «βουλή».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά από την ανάγνωση του προγράμματος διακυβέρνησης από τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ τη Δευτέρα, το «σύνταγμα» προβλέπει τη διεξαγωγή συζήτησης στη «βουλή» δύο μέρες αργότερα.

Μετά τη συζήτηση, οι «βουλευτές» θα κληθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα «κυβέρνηση», διαδικασία η οποία αναμένεται να λάβει χώρα το Σάββατο 01/06.

Ωστόσο, αν η συζήτηση συνεχιστεί την Παρασκευή τότε η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02/06.

Αν η «κυβέρνηση» δεν λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης στη «βουλή» τότε ο «πρωθυπουργός» θα πρέπει να δώσει την παραίτησή του στον «πρόεδρο». 

Τα δύο κόμματα κατέχουν σύνολο 30 εδρών στη «βουλή» σε σύνολο 50.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE