ΔΙΕΘΝΗ

Σε δικαστήριο ο Μπόρις Τζόνσον για ψέματα πριν από το δημοψήφισμα του Brexit

Σε δικαστήριο ο Μπόρις Τζόνσον για ψέματα πριν από το δημοψήφισμα του Brexit

Κλήτευση για να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει κατηγορίες περί παράβασης καθήκοντος σε δημόσιο αξίωμα έλαβε ο τέως υπουργός Εξωτερικών και επικρατέστερος διάδοχος της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία, Μπόρις Τζόνσον.


Η μήνυση σε βάρος του κ. Τζόνσον κατατέθηκε από τον 29χρονο επιχειρηματία Μάρκους Μπολ, ο συγκέντρωσε 200.000 λίρες σε έρανο μέσω διαδικτύου για τα δικηγορικά έξοδα.

Ο κ. Μπολ κατηγορεί τον Μπόρις Τζόνσον ότι είπε ψέματα κατά την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα του 2016 για τα χρήματα που στέλνει στην ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε εβδομάδα.

Πρόκειται για τον περιβόητο και διαψευσθέντα ισχυρισμό ότι με το Brexit η Βρετανία θα ανακτήσει 350 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα από τις Βρυξέλλες, χρήματα που θα διατίθενται στο βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο συνήγορος του κ. Τζόνσον αρνείται ότι ο πελάτης του ενήργησε παρατύπως ή ανειλικρινώς. Παρόλα αυτά η αρμόδια δικαστής έκρινε ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να παραστεί σε μία αρχική ακροαματική διαδικασία σε περιφερειακό ειρηνοδικείο πριν η υπόθεση παραπεμφθεί σε πρωτοδικείο του Λονδίνου.

Το αδίκημα επισύρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

Νίκι Μινάζ: Η συναυλία της στο Άμστερνταμ ακυρώθηκε μετά τη σύλληψή της για ναρκωτικά



ΠτΔ: Εξήρε τον ρόλο ομογενειακών οργανώσεων για αγώνες για Κύπρο

ΠτΔ: Εξήρε τον ρόλο ομογενειακών οργανώσεων για αγώνες για Κύπρο

Τον ρόλο των ομογενειακών οργανώσεων στην υπεράσπιση των εθνικών διεκδικήσεων και στους αγώνες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του κατά την τελετή απονομής του Φειδιππίδειου Βραβείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top