ΛΑΡΝΑΚΑ: Το βρέφος έκλαιγε γορεά, παγωμένο και μελανιασμένο- Ανακοινώθηκε η ποινή στη μεθυσμένη μητέρα

ΛΑΡΝΑΚΑ: Το βρέφος έκλαιγε γορεά, παγωμένο και μελανιασμένο- Ανακοινώθηκε η ποινή στη μεθυσμένη μητέρα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε την Τρίτη 28/5 πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ σε 39χρονη από τη Ρουμανία, για υπόθεση κακομεταχείρισης του 40 ημερών βρέφους της.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία η 39χρονη κρίθηκε ένοχη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις κατηγορίες έκθεσης και κακομεταχείρισης παιδιού κάτω των δύο χρόνων και παράβασης καθήκοντος.
 
Επιβάλλοντας την ποινή στην 39χρονη η Δικαστής ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι αδιανόητο κάποιος ανήλικος και δη ένα νεογέννητο να παραμελείται από την ίδια τη μητέρα του στο οικογενειακό σπίτι, όπου θα έπρεπε να βρίσκει φροντίδα, προστασία και στοργή. Υπό άλλες περιστάσεις, το Δικαστήριο θα προσανατολιζόταν σε επιβολή πολύμηνης ποινής φυλάκισης».
 
Πρόσθεσε πως «δεν παρέχεται στο Δικαστήριο τέτοια ευχέρεια στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθότι το γεγονός ότι η κατηγορούμενη είναι μητέρα παιδιού κάτω των τριών ετών και άλλων τριών ανήλικων παιδιών, την εντάσσει στα πλαίσια προστασίας του νόμου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να της επιβληθεί ποινή στερητική της ελευθερίας της».
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης τις πρωινές ώρες της 15ης Δεκεμβρίου 2018, η 39χρονη είχε εγκαταλείψει το νεογέννητο βρέφος της παγωμένο, να κλαίει για ώρες, σε περιβάλλον κρύο, ανθυγιεινό και εντελώς ακατάλληλο για ένα βρέφος, κοντά στην ανοικτή μπαλκονόπορτα του διαμερίσματός της, την ώρα που έβρεχε.  
 
Οι γείτονες που άκουγαν για ώρες το μωρό να κλαίει ειδοποίησαν τον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, μέλη του οποίου μετέβησαν στο διαμέρισμα όπου διέμενε η γυναίκα και το βρέφος της και το εντόπισαν να είναι λερωμένο.

Το μωρό έκλαιγε γοερά, ήταν παγωμένο και μελανιασμένο από το κλάμα, ενώ το καρότσι, μέσα στο οποίο βρισκόταν, ήταν λερωμένο και τα ρούχα του βρεγμένα από τα ούρα.
 
Η μητέρα του βρέφους μύριζε έντονα αλκοόλ, είχε εμφανή συμπτώματα μέθης, με δυσκολία επικοινωνούσε με τους αστυνομικούς, ενώ δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της.
 
Σε διάφορα μέρη του διαμερίσματος υπήρχαν άδεια τενεκεδάκια μπίρας, αποτσίγαρα και σκουπίδια.
 
Η Αστυνομία ειδοποίησε Λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας που πήρε το μωρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για νοσηλεία, ενώ η μητέρα συνελήφθη για το αδίκημα της έκθεσης και κακομεταχείρισης παιδιού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE