ΠΑΡΑ-THEMA

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 18ων ΑΜΚΕ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 18ων ΑΜΚΕ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 27/5 παραμονή της έναρξης της αγωνιστικής δράσης, η τελετή έναρξης των 18ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης.


Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ στο Μαυροβούνιο, Ευτύχιος Γιαξής, η τελετή πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παλιά πόλη της Μπούντβα και συνοδεύτηκε πριν από την έναρξη και κατά τα πρώτα στάδια από βροχή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο και παρουσίαση κάποιων γενικών πληροφοριών για τη διοργάνωση, ακολούθησε τραγούδι και χορευτικά, ενώ στη συνέχεια παρέλασαν οι αποστολές των εννέα χωρών. Σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής ήταν ο 28χρονος σκοπευτής Ανδρέας Μακρής. Στη συνέχεια, έγινε η έπαρση της σημαίας του Μαυροβουνίου την ώρα που χορωδία έψαλλε τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Αργότερα παρουσιάστηκε μέσα από δέκα φωτογραφίες η ιστορία του Μαυροβουνίου, με τους διοργανωτές να δίνουν στη συνέχεια έμφαση στις αθλητικές επιτυχίες της χώρας. Την Ολυμπιακή Φλόγα άναψε η Μπογιάνα Πόποβιτς, που θεωρείται από πολλούς η κορυφαία αθλήτρια του Χάντμπολ -παγκοσμίως- της περασμένης δεκαετίας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές προσωπικότητες της διοργανώτριας χώρας. 

Η βραδιά στην παλιά πόλη της Μπούντβα ολοκληρώθηκε με φαντασμαγορικό τρόπο καθώς δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της πρώτης σε τουρισμό πόλης της Μαυροβουνίου, ενώ ακολούθησαν φολκλόρ χοροί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top