ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Για πόσες ψήφους έμειναν εκτός Τορναρίτης, Συλικιώτης, Θεοχάρους

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Για πόσες ψήφους έμειναν εκτός Τορναρίτης, Συλικιώτης, Θεοχάρους

Δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο ο Νίκος Τορναρίτης, ενώ ο Νεοκλής Συλικιώτης και η Ελένη Θεοχάρους, έχασαν την θέση τους…

Ο Νίκος Τορναρίτης, ήρθε τρίτος σε σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του ΔΗΣΥ και έμεινε εκτός Ευρωβουλής για 18.715 ψήφους. Έλαβε 20.901 ενώ ο Λουκάς Φουρλάς 43.155 και ο Λευτέρης Χριστοφόρου επανεκλέγηκε με 39.616.

Η μη επανεκλογή του Νεοκλή Συλικιώτη του ΑΚΕΛ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη. Ο κ. Συλικιώτης εξελέγη ευρωβουλευτής το 2014, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει την θέση του. Βρέθηκε να είναι τρίτος σε σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του ΑΚΕΛ. Έμεινε εκτός για 4.045 ψήφους, αφού έλαβε 21.006 ψήφους ενώ ο Γιώργος Γεωργίου έλαβε 27.063 και ο Νιαζί Κιζίλγιουρέκ 25.051.

Μεγάλη έκπληξη ήταν και η μη επανεκλογή της Ελένης Θεοχάρους. Την έδρα που κέρδισε το ΔΗΚΟ στο Ευρωκοινοβούλιο, παίρνει ο Κώστας Μαυρίδης με 21.155 ψήφους, αφήνοντας την κα. Θεοχάρους 11.110 ψήφους πίσω. Η κα. Θεοχάρους ψηφιστηκε από 10.045 άτομα.

Μεγάλη ήταν η μάχη πάντως ανάμεσα στους υποψηφίους της ΕΔΕΚ που διεκδικούσαν την μία έδρα που κέρδισε το κόμμα τους. Ο Δημήτρης Παπαδάκης κέρδισε την θέση στο Ευρωκοινοβούλιο με διαφορά μόλις 1.034 ψήφους από τον Χρίστο Ιακώβου. Ο κ. Παπαδάκης έλαβε 11.789 ψήφους ενώ ο κ. Ιακώβου 10.755.

Μ. Παναγιώτου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top