ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Περιορίζεται κάτω από το 30% ο ΔΗΣΥ μετά από 15 χρόνια – Στο 11% η ΕΔΕΚ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Περιορίζεται κάτω από το 30% ο ΔΗΣΥ μετά από 15 χρόνια – Στο 11% η ΕΔΕΚ

Το αποτέλεσμα ήταν λίγο-πολύ γνωστό και προβλέψιμο με μοναδικό ερωτηματικό την 6η έδρα. Οι δημοσκοπήσεις προεκλογικά έδειχναν «ντέρμπι» ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ (με ελαφρύ προβάδισμα στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο) ωστόσο το Σοσιαλιστικό κόμμα «καθάρισε» με διαφορά 3 μονάδων.

Με καταμετρημένο το 95% ο Δημοκρατικός Συναγερμός λαμβάνει το 29,09 (πρώτη φορά κάτω από το 30% μετά το 2004 όπως ειπώθηκε στο SIGMA) ενώ το ΑΚΕΛ ποσοστό 27,4%.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανέβηκε στο 14% ενώ έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί το -διψήφιο- 11% της ΕΔΕΚ.

Στο 8% περιορίζεται το ΕΛΑΜ που μένει εκτός Ευρωβουλής ενώ επίσης εκτός Ευρωκοινοβουλίου είναι και η ΔΗ.ΠΑ που μάλλον όμως καταλαμβάνει θέση στο Εθνικό Συμβούλιο.

Αποτυχημένη κρίνεται η 7η θέση της Συμμαχίας-Οικολόγων με μόλις 3%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Κύπρο σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ - Συνάντηση με ΠτΔ, έκτακτα μέτρα ασφαλείας

Στην Κύπρο σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ - Συνάντηση με ΠτΔ, έκτακτα μέτρα ασφαλείας

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE