Σχεδόν 2,5 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι ψήφισαν στις εκλογές

Σχεδόν 2,5 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι ψήφισαν στις εκλογές

Μικρή αύξηση στα ποσοστά προσέλευσης ψηφοφόρων στην κάλπη, σε σύγκριση με το 2014, ανέφερε ο Έφορος Εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο Έφορος Εκλογών, Κύπρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής 26/05, ανέφερε πως παρατηρείται μια μικρή αύξηση στην προσέλευση στην κάλπη, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκλογές το 2014.

Σύμφωνα με τον Έφορο, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 26/05 ψήφισαν 119 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι ενώ ψήφισαν 2747 Τουρκοκύπριοι.

Το ποσοστό προσέλευσης των Τουρκοκυπρίων μέχρι τις 12:00 κυμαίνεται στο 3,3% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το 2014 ήταν 1,35%.

Ο κύριος Κυπριανού, ανέφερε πως συνομίλησε με την Έφορο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κα. Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, που του ανέφερε πως δεν υπήρξε κάποια σοβαρή καταγγελία και όλα βαίνουν καλώς.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του προέδρου των Οικολόγων, κύριου Γιώργου Περδίκη, πως «υπάρχει κατά κόρον παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας», ο Έφορος δήλωσε πως όσον αφορά τις δηλώσεις των Αρχηγών κομμάτων, εκ πρώτης όψεως αυτές κυμάνθηκαν στα θεμιτά πλαίσια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Στη Νέα Υόρκη είναι από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, όπου την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη άτυπη πενταμερής συνάντηση για το κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Ένας στόχος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι εφικτός, λόγω των όσων προηγήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πενταμερής, στη Γενεύη, με την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και την άρνηση του κατοχικού ηγέτη, να προχωρήσει η συμφωνία στη δέσμη των έξι μέτρων, που περιλαμβάνουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

BEST OF TOTHEMAONLINE