ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωλυσιεργία στην επιλογή υποψηφίων για την θέση δικαστή στην Κοιν. Συνέλευση του Συμβ της Ευρώπης

Κωλυσιεργία στην επιλογή υποψηφίων για την θέση δικαστή στην Κοιν. Συνέλευση του Συμβ της Ευρώπης

Από τον Ιανουάριο του 2015, η Κυπριακή Δημοκρατία έπρεπε να είχε κοινοποιήσει τα ονόματα των 3 επικρατέστερων υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης Δικαστή που αναλογεί στη Δημοκρατία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η διαδικασία επιλογής Δικαστή από το αρμόδιο Ευρωπαϊκό όργανο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία συνεδρία, για τη λήψη απόφασης, αναφορικά με τα ονόματα των 3 επικρατέστερων υποψηφίων που έπρεπε ήδη να έχουν κοινοποιηθεί.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποτελεί το κοινοβουλευτικό σκέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σήμερα αριθμεί 46 χώρες και 630 μέλη (μόνιμα και αναπληρωματικά) και έχει έδρα το Στρασβούργο. Βασικός σκοπός ίδρυσής της είναι η προώθηση των στόχων του Συμβουλίου της Ευρώπης, της προάσπισης της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της έννομης τάξης, της κοινωνικής συνοχής, της ασφάλειας των πολιτών και της πολυπολιτισμικότητας.

Η ΚΣΣΕ δεν έχει νομοθετικές εξουσίες, ασκεί συμβουλευτικό ρόλο και πολιτικό έλεγχο όσον αφορά το έργο της Επιτροπής Υπουργών. Αποτελεί, ωστόσο, την κινητήρια δύναμη για τη δραστηριοποίηση της Επιτροπής Υπουργών επί πολλών θεμάτων.

Η ΚΣΣΕ ασχολείται σε συνεχή βάση με πτυχές του κυπριακού προβλήματος, υιοθετώντας, κατά καιρούς, σχετικά ψηφίσματα. Δύο πολύ σημαντικά ψηφίσματα υιοθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2003 και αφορούν στον εποικισμό των κατεχομένων και στα δικαιώματα των εγκλωβισμένων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top