ΚΥΠΡΟΣ

Αδικία εναντίον Κύπριας αθλήτριας! Απόφαση για πρώτη φορά στα χρονικά της στέρησε την Ολυμπιακή κάρτα

Αδικία εναντίον Κύπριας αθλήτριας! Απόφαση για πρώτη φορά στα χρονικά της στέρησε την Ολυμπιακή κάρτα

Η Κύπρια πρωταθλήτρια του σκητ Άντρη Ελευθερίου έχασε την Ολυμπιακή κάρτα λόγω κίτρινων καρτών που δέχτηκε στους ημιτελικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθηκε στο Μεξικό.

Σύμφωνα με την ΣΚΟΚ, η Κύπρια πρωταθλήτρια ενώ κέρδισε στο γήπεδο (επί των βατήρων) την «κάρτα» (QUOTA PLACE) για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, εντούτοις οι δυο κίτρινες κάρτες που δέχτηκε από το διαιτητή των τελικών και η τελική απόφαση των Ελλανοδικών (JURY) να της αφαιρέσουν ένα δίσκο άλλαξαν άρδην τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, με 70 επιτυχίες στους 75 δίσκους, η Κύπρια πρωταθλήτρια πέρασε στον ημιτελικό του σκητ, όπου είχε αντίπαλες τρεις Αμερικανίδες και δυο Κινέζες σκοπεύτριες.

Με μια απώλεια στον ημιτελικό (15/16) η Άντρη Ελευθερίου άρχισε τους πανηγυρισμούς διότι αυτό το αποτέλεσμα της εξασφάλιζε θέση στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο, σίγουρο τουλάχιστον το αργυρό και την μια από τις δυο «κάρτες» για το Ρίο. Όμως οι Ελλανοδίκες είχαν άλλη άποψη. Ο διαιτητής του ημιτελικού, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά του, είχε δείξει δυο κίτρινες κάρτες στην Κύπρια πρωταθλήτρια, λόγω αντικανονικής θέσης του όπλου της (πιο ψηλά από τη γραμμή που καθορίζουν οι κανονισμοί), κάτι που ίσως γίνεται για πρώτη φορά στα ιστορικά των τελικών της σκοποβολής.

Μετά από αυτό και αφού ολοκληρώθηκε ο ημιτελικός, επενέβη ο υπεύθυνος των Ελλανοδικών και αφαίρεσε ένα δίσκο από το σύνολο των επιτυχιών της αθλήτριας. Αυτό είχε ως συνέπεια να καταγραφεί τελικό σκορ για την Άντρη Ελευθερίου, 14/16, γεγονός που οδήγησε την Κύπρια πρωταθλήτρια σε αγώνα «σιουτ οφ» με την Αμερικανίδα Κάθλιν Κόνορ.

Η απογοήτευση έφερε την κακή ψυχολογία και την αστοχία στην Ελευθερίου που έχασε στην «μονομαχία» (1/2 έναντι 2/2) και έμεινε οριστικά εκτός τελικού.

Βέβαια, υπό άλλες συνθήκες, η τέταρτη θέση σε παγκόσμιο αγώνα, θα εθεωρείτο και όντως καταγράφεται, ως τεράστια επιτυχία για την πρωταθλήτριά μας. Όμως κάτω από τις περιστάσεις που ήρθε, σίγουρα έφεραν την μεγάλη απογοήτευση στην Άντρη Ελευθερίου, που επίσης σίγουρα, θα την «οπλίσει» με πίστη, δύναμη και θέληση για να πετύχει το στόχο της σε μια από τις επόμενες διεθνείς υποχρεώσεις της.

Τελικά, τα δυο πρώτα μετάλλια στο σκητ γυναικών και η μια κάρτα πήγαν στην Αμερική (Κίμπερλι Ροντ και Κάθλιν Κόνορ), ενώ το χάλκινο μετάλλιο και τη δεύτερη κάρτα για το Ρίο, εξασφάλισε η Κινέζα αθλήτρια Μεγκ Βέι.

Οι άλλοι Κύπριοι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες του Μεξικού είχαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Στο σκητ γυναικών η Παναγιώτα Ανδρέου πέτυχε 67/75 (15η θέση) ενώ στο τραπ γυναικών η Γεωργία Κωνσταντινίδου με 63/75 τερμάτισε στην 33η θέση. Στο σκητ ανδρών, ο Γιώργος Αχιλλέως με 120/125 ήταν 16ος, ο Τάσος Χαπέσιης με 119/125 17ος και ο Ανδρέας Χάσικος με 115/125, τερμάτισε στην 42η θέση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top