ΚΥΠΡΟΣ: Πόσα ποτά καταναλώνουν οι ανήλικοι σε κάθε τους έξοδο – Τραγικά τα στοιχεία έρευνας

ΚΥΠΡΟΣ: Πόσα ποτά καταναλώνουν οι ανήλικοι σε κάθε τους έξοδο – Τραγικά τα στοιχεία έρευνας

Η Κύπρος κατατάσσεται 3η πανευρωπαϊκά (ανάμεσα σε 47 χώρες) στην κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους, με τις αυξητικές τάσεις ανάμεσα στα ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με στοιχεία των διαφόρων ερευνών που έγιναν τόσο πανευρωπαικά (ESPAD) όσο και τοπικά, αναφέρει ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σημειώνει ακόμη πως με βάση τις έρευνες οι ανήλικοι καταναλώνουν πέραν των 5 ποτών σε κάθε έξοδο και πως σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου για λογαριασμό της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, από τα 200 υποστατικά πώλησης αλκοόλ που επισκέφθηκαν, μόνο 11 ζήτησαν στοιχεία ηλικίας από τον αγοραστή, ενώ α υπόλοιπα 189 δεν ζήτησαν κανένα στοιχείο ταυτότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Μία από τις πιο μεγάλες ανάγκες που έχουμε είναι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος του ’60»

ΠτΔ: «Μία από τις πιο μεγάλες ανάγκες που έχουμε είναι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος του ’60»

Μία από τις πιο μεγάλες ανάγκες που έχουμε στη χώρα μας είναι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος του ’60, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση του έχει την απόλυτη πολιτική βούληση και την ετοιμότητα να το κάνει

BEST OF TOTHEMAONLINE