ΓΑΛΛΙΑ: Διασώστες προσπαθούν να πείσουν άνδρα να κατεβεί από τον Πύργο του 'Αιφελ

ΓΑΛΛΙΑ: Διασώστες προσπαθούν να πείσουν άνδρα να κατεβεί από τον Πύργο του 'Αιφελ

Διασώστες προσπαθούν να μιλήσουν σε έναν άνδρα που σκαρφάλωσε το απόγευμα της Δευτέρας 20/5 στον Πύργο του Aιφελ, αφού προηγουμένως χρειάστηκε λόγω του γεγονότος αυτού να εκκενωθούν το εμβληματικό μνημείο και οι πλησιέστεροι δρόμοι.

 


Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν έναν ειδικό πυροσβέστη και έναν διασώστη σκαρφαλωμένους στις σιδερένιους δοκούς του πύργου, ύψους 324 μέτρων, ακριβώς κάτω από την υψηλότερη πανοραμική πλατφόρμα του μνημείου, προσπαθώντας να πείσουν τον άγνωστο άνδρα να παραδοθεί.

Η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή και ότι ένας διαπραγματευτής είναι παρών. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι ο άνδρας απειλεί να αυτοκτονήσει. "Ο άνδρας εισήλθε στον πύργο κανονικά και άρχισε να σκαρφαλώνει μόλις βρέθηκε στον δεύτερο όροφο", είπε εκπρόσωπος της εταιρίας διαχείρισης του μνημείου.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους πλησιέστερους δρόμους στον Πύργο του `Άιφελ καθώς πολύς κόσμος στεκόταν και παρακολουθούσε την επικίνδυνη επιχείρηση που άρχισε το απόγευμα. Ο πύργος που κατασκευάστηκε μεταξύ 1887 και 1889 και το ύψος του ισοδυναμεί με ένα κτίριο 81 ορόφων θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με την εταιρία διαχείρισης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Δεν έχει όφελος προς την οικονομία... Θέτει σε δοκιμασία το πνεύμα συνεργασίας»

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Δεν έχει όφελος προς την οικονομία... Θέτει σε δοκιμασία το πνεύμα συνεργασίας»

Για την στάση της Κυβέρνησης αναφορικά με την παναπεργία που προκήρυξαν οι συντεχνίες για το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), μίλησε o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.