ΕΛΛΑΔΑ: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

ΕΛΛΑΔΑ: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Την αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς εντός φυλακών.


Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριου του 2013, μαζί με τρία ακόμα άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας σε τράπεζα την Κοζάνη. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ο Νίκος Ρωμανός ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς, με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών να προκαλούν θύελλα αντιδράσεων.  Έγινε ευρύτερα γνωστός καθώς ήταν αυτός που βρισκόταν στο πλάι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όταν έπεφτε νεκρός από την σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα τον Δεκέμβριο του 2008.

Ο Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης έντεκα χρόνων ενώ αργότερα καταδικάστηκε, επίσης, σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Με βάση τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τη μείωση της ποινής, ο Νίκος Ρωμανός θα αποφυλακιστεί καθώς έχει ήδη εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE