H Mέρκελ διαψεύδει φήμες πως θα αναλάβει αξίωμα στις Βρυξέλλες

H Mέρκελ διαψεύδει φήμες πως θα αναλάβει αξίωμα στις Βρυξέλλες

Η Καγκελάριος Μέρκελ διέψευσε την Πέμπτη 16/5 το με δηλώσεις της, σενάρια που διακινούσαν γερμανικά ΜΜΕ για το ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα μετακινηθεί στις Βρυξέλλες και θα αντικαταστήσει τον Ντόναλντ Τουσκ στο αξίωμα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Όπως δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ «δεν είμαι διατεθειμένη να αναλάβω κανένα άλλο πολιτικό αξίωμα, ανεξάρτητα από το ποΎ αυτό θα είναι και ούτε και στην Ευρώπη».

Αιτία των σεναρίων οι δηλώσεις της στην εφημερίδα Suddeutsche Zeiting, στις οποίες και ανέφερε πως «πολλοί ανησυχούν για την Ευρώπη, το ίδιο και εγώ. Μεγαλώνει μέσα μου το αίσθημα της ευθύνης για να ενδιαφερθώ για το μέλλον αυτής της Ευρώπης».
Η Άγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της με τις οποίες και διέψευσε τις φήμες, πρόσθεσε «έδωσα την συνέντευξη αυτή ως Γερμανίδα Καγκελάριος και ως Γερμανίδα Καγκελάριος θα πράξω ό,τι μπορώ για μια ισχυρή Ευρώπη».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Απαντά στην Άγκυρα για συνομολόγηση θαλασσίων συνόρων - «Ετοιμότητα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία»

ΠτΔ: Απαντά στην Άγκυρα για συνομολόγηση θαλασσίων συνόρων - «Ετοιμότητα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία»

Κάλεσμα στην τουρκική Κυβέρνηση να καθίσει με την Κυπριακή Δημοκρατία στο ίδιο τραπέζι για συνομολόγηση θαλασσίων συνόρων απηύθυνε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE