ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο στις 16 Μαρτίου ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα – Στόχος του η επανέναρξη των συνομιλιών

Στην Κύπρο στις 16 Μαρτίου ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα – Στόχος του η επανέναρξη των συνομιλιών

Επίσκεψη στην Κύπρο, για συνέχιση του διαλόγου του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, θα πραγματοποιήσει στις 16-18 Μαρτίου ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, το πρόγραμμα του Έσπεν Μπαρθ Άιντα θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες, τις διαπραγματευτικές τους ομάδες, καθώς και με άλλους συνομιλητές.

Οπως επισημαίνεται, ο κ.Άιντα “προσβλέπει στην επικείμενη αυτή επίσκεψη ως μια ευκαιρία για συνέχιση του διαλόγου του με τους ηγέτες για την επανέναρξη των δομημένων διαπραγματεύσεων”.

Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ για το τί αναμένεται από την επίσκεψη `Ειντε, αρμόδια πηγή δήλωσε πως στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι "να δούμε αν όντως οι ενδείξεις που είχαμε για αποχώρηση του Μπαρμπαρός και για δημιουργία κλίματος για επανάληψη των διαπραγματεύσεων τον Απρίλιο μπορούν να επιβεβαιωθούν" και πvς αν αυτό ισχύει τότε θα δούν το πώς θα προχωρήσουν. Σαφώς όμως, πρόσθεσε, αυτό δεν μπορεί να γίνει αν τίθεται οποιοδήποτε θέμα για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Στην ανακοίνωση του γραφείου της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ αναφέρεται επίσης πως στο πλαίσιο των επαφών του με άλλους παράγοντες που έχουν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης, ο κ. Άιντα θα φιλοξενήσει μια εκδήλωση για εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων και τα μέσα ενημέρωσης και από τις δυο κοινότητες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top