ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Οι τουρκικές κινήσεις στο επίκεντρο

Συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Οι τουρκικές κινήσεις στο επίκεντρο

Οι  παράνομες ενέργειες από πλευράς Τουρκίας τίθενται ενώπιον της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου που συγκάλεσε εκτάκτως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 
Η συνεδρία αρχίζει στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (11/05) και την σύγκληση είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης την περασμένη Δευτέρα μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα ενημερωθούν για τις τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τις ιδέες και σκέψεις που υπάρχουν σχετικά με την διαδικασία για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε αναφέρει ότι η τουρκική ενέργεια «αποδεικνύει το γιατί η τουρκική πλευρά αρνήθηκε την εισήγηση για συνάντηση σε φόρματ Κραν Μοντανά για να συζητήσουμε πώς προχωρεί η όλη διαδικασία. Υπάρχουν κάποιες άλλες ιδέες, ο Πρόεδρος και ο κ. (Αλέξης) Τσίπρας το συζήτησαν με τον ΓΓ και να αναμένουμε να δούμε τα επόμενα βήματα. Κάποιες είναι ιδέες των ΗΕ, κάποιες του Προέδρου. Υπάρχουν ιδέες και σκέψεις, και όλα αυτά θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν και εν εκτάσει κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου».
 
(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΑΧΡ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top