ΕΛΛΑΔΑ

Πακέτο παροχών εξήγγειλε ο Ελληνας Πρωθυπουργός

Πακέτο παροχών εξήγγειλε ο Ελληνας Πρωθυπουργός

Μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια, επίδομα σε συνταξιούχους, κατάργηση ή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και “πάγωμα” της μείωσης του αφορολογήτου, εξήγγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, το βράδυ της Τρίτης 7/5. 


«Η χώρα και η οικονομία βρίσκονται σε σαφή πορεία ανάκαμψης. Η οικονομία έχει επιστρέψει για τρίτη συνεχή χρονιά σε ρυθμούς ανάπτυξης», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το πακέτο παροχών για το 2019 -2020, που, όπως είπε, είναι μόνιμου χαρακτήρα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην έξοδο της χώρας από τα οκτώ χρόνια σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης και την έξοδο στις αγορές, αλλά και την παράλληλη τήρηση των συμφωνηθέντων με τους Ευρωπαίους εταίρους, ειδικά στο σκέλος των πρωτογενών πλεονασμάτων. 

«Υπάρχει ακόμα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που σήκωσε δυσανάλογο βάρος και δεν έχει ακόμα αισθανθεί τις θετικές συνέπειες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Δεν έχει αισθανθεί τα αποτελέσματα αυτής της θετικής και ελπιδοφόρας πορείας στην καθημερινότητά του. Τώρα όμως ήρθε η ώρα οι θυσίες του ελληνικού λαού να αρχίσουν να δικαιώνονται. Ήρθε η ώρα όσοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, οι πολλοί, να γευτούν τους καρπούς των θυσιών τους», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα μέτρα θα εισαχθούν στη Βουλή των Ελλήνων αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης για την ψήφο παροχής εμπιστοσύνης, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής. Επανέλαβε, επίσης, ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, εκφράζοντας, παράλληλα, τη βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές εκλογές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top