ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου σε διεθνή ερευνητική δράση καταπολέμησης της ανεργίας των νέων

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου σε διεθνή ερευνητική δράση καταπολέμησης της ανεργίας των νέων

Στις 27 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος “A Place for Youth in Mediterranean EEA: Social and Sharing Economy for NEETs” (YOUTHShare), το οποίο έχει ως βασικό στόχο να ερευνηθούν τα χαρακτηριστικά της νεανικής ανεργίας και να εξεταστούν βιώσιμες λύσεις σε ανθεκτικούς οικονομικούς τομείς, όπως η γεωργία, η διαχείριση αποβλήτων και ο τουρισμός.


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 12 εταίροι από τέσσερις Μεσογειακές χώρες και τη Νορβηγία, έχοντας ως επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ελλάδα. Από μεριάς του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου συμμετέχουν προς το παρόν οι ερευνητές Δρ. Ιώαννης Πισσούριος και Δρ. Νάτια Αναστάση. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, μέσω των Χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας του Ταμείου για τη Νεανική Εργασία. Ο προϋπολογισμός που ανέρχεται σε 2.125.185,33€ θα καλυφθεί από τον παραπάνω Χρηματοδοτικό Μηχανισμό σε ποσοστό 84,48%.


Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός παραδείγματος για διαμορφωτές πολιτικών, τοπικές αρχές, επιμελητήρια, επιχειρήσεις και άλλους ενδιαφερόμενους, του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, σε σχέση με τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας σε μη προνομιούχες περιοχές. Το πρόγραμμα είναι δομημένο με βάση ένα τετραμερή καταμερισμό εργασίας. Συγκεκριμένα, μια ομάδα πανεπιστημίων/ ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης ήδη διεξάγουν την απαραίτητη έρευνα και ανάλυση των ανθεκτικών αλυσίδων αξίας και των κοινωνικών χαρακτηριστικών των NEETs στον Μεσογειακό Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Μια ομάδα επαγγελματικών και εκπαιδευτικών οργανισμών θα καταρτίσουν NEETs σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές όπως θα προκύψουν από την έρευνα, ενώ ένα δίκτυο επιμελητηρίων, ΜΚΟ και δημοσίων αρχών θα υποστηρίξει τη μαθητεία των πρώην NEETs και τη δημιουργία των δικών τους κοινωνικών επιχειρήσεων. Το project τελεί υπό την εξειδικευμένη καθοδήγηση του FAFO, Institute for Labour and Social Research από τη Νορβηγία.


Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το 1ο Newsletter του YOUTHShare, το οποίο δημοσιεύεται ανά τρίμηνο. Παρακαλούμε εγγραφείτε στο www.youthshare-project.org#contact για να το λαμβάνετε στο email σας. Επίσης:


• Για συχνότερες ενημερώσεις μην ξεχάσετε να μας κάνετε like στο facebook: www.facebook.com/youthshareproject
• Ή να ελέγχετε τις συχνές ενημερώσεις στα «νέα» του ιστότοπού μας: www.youthshare-project.org#news

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στην Κολομβία: Διευθυντής φυλακής δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top