ΕΛΛΑΔΑ

EΛΛΑΔΑ: Κατατέθηκε πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας εις βάρος του Π. Πολάκη

EΛΛΑΔΑ: Κατατέθηκε πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας εις βάρος του Π. Πολάκη

Οξεία πολιτική αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης εις βάρος του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αντικείμενο τις αναρτήσεις που έκανε ο τελευταίος εις βάρος του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου.


Όπως είχε εξαγγείλει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η διαδικασία μετατράπηκε εκ μέρους της κυβέρνησης σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Τοποθετούμενος από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης εναντίον ενός αγωνιστή της ζωής», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το συγκεκριμένο περιστατικό εγείρει ζητήματα ηθικής και δημοκρατικής τάξης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, η διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας θα ήταν «περιττή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα», ενώ σημείωσε ότι ο κ. Πολάκης «θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από τη θέση του άμεσα». Ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η στάση του κ. Πολάκη υποδεικνύει μια «φασίζουσα αλαζονεία», ενώ επέκρινε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πλήρη πολιτική στήριξη που παρείχε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.

«Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εγκαλώντας τους βουλευτές της κυβέρνησης να λάβουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στη στάση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, τον οποίο χαρακτήρισε ως «θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο».

«Πάνω από όλα, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον κ. Πολάκη βάζει ξανά, εσάς –τους βουλευτές της συμπολίτευσης– να αναμετρηθείτε με την πολιτική αλλά και την προσωπική σας αξιοπρέπεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Εξηγώντας το περιεχόμενο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο κ. Πολάκης «με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο και προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή», ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε ότι «κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία».

«[Έ]χουμε μπροστά μας το “τέρας” για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο η κοινωνία δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο “Πολακισμός” δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Και σαν Έλληνες είμαστε καλύτεροι – οι συμπεριφορές αυτές δεν μας εκφράζουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε και την υπουργοποίηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, στη θέση του Υπουργού Τουρισμού, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη επιλογή ως ενδεικτική μιας «κυνικής διαχείρισης της ήττας». «Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb. Ένα μόνο μην ξεχνάτε. Το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ανακοίνωσε και τη μετατροπή της διαδικασίας σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Μολονότι ο κ. Δραγασάκης απέφυγε να υποστηρίξει ευθέως τις τοποθετήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, ο ίδιος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ενόψει εκλογών επιχειρεί να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από τα κρίσιμα διακυβεύματα που απασχολούν την κοινωνία.

Κάνοντας λόγο για «μικροπολιτική και εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα» της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δραγασάκης υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου, αναφερόμενος στην «αύξηση του κατώτατου μισθού, την τόνωση των εισοδημάτων, τις 120 δόσεις και την αναβάθμιση της χώρας», ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί και στις πολιτικές τις κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία.

«Η ΝΔ επιλέγει πρόταση δυσπιστίας για μία δήλωση που κρίνεται από την κοινωνία και από όλους. Δεν είναι κάτι που έγινε κρυφά και με αδιαφάνεια, είναι γνωστές οι δηλώσεις του κ. Πολάκη και δικαίωμα το καθενός να έχει τη δική του άποψη», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης. Υποστήριξε, παράλληλα, ότι το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι η λαϊκή απήχηση που έχει ο κ. Τσίπρας, ενώ τον κατηγόρησε ότι αποφεύγει τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Τέλος όσον αφορά τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πεδίο της οικονομίας, ο κ. Δραγασάκης ισχυρίστηκε ότι «η ΝΔ είχε προϋπολογίσει τη μείωση του αφορολόγητου για να εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνούσε, τη μεροληπτική φορολογική πολιτική της. Γι’ αυτό τώρα είναι σε αμηχανία, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνεται το αφορολόγητο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top