Εγκρίθηκαν τα τελευταία νομοσχέδια του Ιωνά Νικολάου

Εγκρίθηκαν τα τελευταία νομοσχέδια του Ιωνά Νικολάου

Τα νομοσχέδια με τα οποία ιδρύεται το εμπορικό δικαστήριο και ναυτοδικείο και το νομοσχέδιο για τη νεανική παραβατικότητα, παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος μετά την παραίτησή του την προηγούμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης την επομένη της επερχόμενης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 του Μάη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Νικολάου είπε ότι εγκρίθηκαν σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο δύο νομοσχέδια με τα οποία ιδρύεται το εμπορικό δικαστήριο και ναυτοδικείο.

Ανέφερε ότι είχαμε στο παρελθόν εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που αφορούσε την ίδρυση του εμπορικού δικαστηρίου, το οποίο παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Νομικών, αλλά υπήρχαν κάποιες δεύτερες σκέψεις από πλευράς των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.