ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: 72 υποψήφιοι κατέρχονται στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου

ΚΥΠΡΟΣ: 72 υποψήφιοι κατέρχονται στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ολοκληρώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής (03/04), στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, με την κατάθεση συνολικά 72 υποψηφιοτήτων.

 
«Έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς στην ώρα της η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων», δήλωσε μετά το πέρας ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κύπρος Κυπριανού.
 
Ανέφερε ότι υποβλήθηκαν συνολικά 72 υποψηφιότητες, με 69 υποψήφιους να διεκδικούν εκλογή μέσα από 13 συνδυασμούς και άλλους τρεις να κατέρχονται ως ανεξάρτητοι. Ανάμεσα στους υποψήφιους περιλαμβάνονται και εννέα Τουρκοκύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας, είπε.
 
Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία ξεκινά η 24ωρη περίοδος υποβολής ενστάσεων, η οποία λήγει το Σάββατο το μεσημέρι, στις 12.30. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι ενστάσεις εξετάζονται άμεσα.
 
Εάν δεν υπάρξει οπουδήποτε ένσταση, τότε τα ονόματα που έχουν αναρτηθεί στη γνωστοποίηση θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο, είπε.
 
Ανέφερε εξάλλου ότι σε συνεργασία με το Κυβερνητικό Τυπογραφείο, το απόγευμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός του ψηφοδελτίου, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων για την οριστικοποίησή του.
 
Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τους υποψήφιους, τα κόμματα και τους συνδυασμούς για τη συνεργασία, η οποία επέτρεψε να ολοκληρωθεί η διαδικασία όπως είχε προγραμματιστεί. Ευχαρίστησε επίσης την Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών και τον Προϊστάμενό της, Δημήτρη Δημητρίου, για τη δουλειά που έχουν κάνει.
 
Τέλος ο κ. Κυπριανού κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές της 26 Μαΐου.
 
Αμέσως μετά την κήρυξη της λήξης της διαδικασίας, υποβλήθηκαν δύο ενστάσεις για τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων ως υποψηφίων στη διαδικασία των Ευρωεκλογών από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Χάρη Αριστείδου και από τον υποψήφιο του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος Παναγιώτη Κλεοβούλου.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΗΦ/ΓΒΑ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top