ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μπαχρέιν ο Πρόεδρος για «τσίμπημα» επενδύσεων

Στο Μπαχρέιν ο Πρόεδρος για «τσίμπημα» επενδύσεων

Θα υπογραφούν σημαντικές συμφωνίες

Θέματα οικονομίας και το Κυπριακό βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει, σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο Μπαχρέιν, όπου βρίσκεται για επίσημη διήμερη επίσκεψη.

Θα υπογραφεί επίσης αριθμός διμερών συμφωνιών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι, η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της συνειδητής προσπάθειας της Κυβέρνησης για ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με τις χώρες του Κόλπου, που μετέχουν στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης. Πρόσθεσε, επίσης ότι στόχος είναι και η προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το πρωί το Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν, στην πρωτεύουσα Μάναμα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, θα μεταβεί στο Παλάτι, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Al Khalifa.

Ακολούθως ο Πρόεδρος και ο Βασιλιάς, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα παρακαθίσουν σε επίσημες συνομιλίες. Από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ από πλευράς Μπαχρέιν θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Khalifa bin Salman Al Khalifa και ο Διάδοχος του Θρόνου Salman bin Hamad bin Isa al Khalifa.

 Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Βασιλιά, ενώ ο Πρόεδρος θα παρασημοφορήσει τον Βασιλιά με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ'.

Αργότερα θα υπογραφτούν Συμφωνίες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μπαχρέιν. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του Προέδρου ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν.

Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δεξίωση προς τα μέλη της κυπριακής κοινότητας στο Μπαχρέιν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top