Δεκαπέντε χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

Δεκαπέντε χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

Δέκα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την 1η Μαϊου 2004 η Κύπρος μαζί με τη Μάλτα, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Τσεχία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία εντάχθηκαν στην ενωμένη Ευρώπη.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε συνάντηση για την επέτειο ένταξης της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), έπειτα από σχετική πρόσκληση του Πολωνού Πρωθυπουργού, Mateusz Morawiecki προς τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων, που εντάχθηκαν στην Ένωση την 1η Μαΐου 2004.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή εμπειριών που απέκτησαν οι εν λόγω χώρες ως μέλη της ΕΕ, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στην ΕΕ»

ΠτΔ: «Η Κύπρος καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στην ΕΕ»

Η Κύπρος καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στην ΕΕ, με επίπεδο αισθητά χαμηλότερο από τον μέσο όρο τόσο της ΕΕ όσο και της Ευρωζώνης, ανέφερε σε σημερινή του ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.