Αγγελίδης: «Βρισκόμαστε ενώπιον πρωτοφανούς εγκλήματος- Οδηγούμαστε προς διαλεύκανση των υποθέσεων»

Αγγελίδης: «Βρισκόμαστε ενώπιον πρωτοφανούς εγκλήματος- Οδηγούμαστε προς διαλεύκανση των υποθέσεων»

Προς διαλεύκανση των πρωτοφανών υποθέσεων απαγωγής και δολοφονίας γυναικών και παιδιών που ήρθαν στο φως μετά την ανακάλυψη του πρώτου θύματος στο Μιτσερό, βρίσκεται η Αστυνομία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ανδρέα Αγγελίδη.

Σε δηλώσεις του απάντησε και σε κριτική που δέχεται η Αστυνομία για τον χειρισμό από πλευράς της των εξαφανίσεων, καλώντας την Βουλή να της παρέχει τα απαραίτητα νομικά εργαλεία.  

«Η Αστυνομία βρίσκεται ενώπιον ενός πρωτοφανούς εγκλήματος για τα κυπριακά δεδομένα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης.

«Πρώτο μέλημα μας είναι η πλήρης εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών», πρόσθεσε.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι «για το σκοπό αυτό η ανακριτική ομάδα εργάζεται σκληρά, άοκνα και μεθοδικά, έτσι ώστε οι υποθέσεις αυτές που συγκλονίζουν την κυπριακή κοινωνία να αχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να έχουν αίσια κατάληξη».

Αναφορά έκανε ο κ. Αγγελίδης στις κατηγορίες εναντίον της Αστυνομίας που βασίζονται κυρίως στο γεγονός ότι δεν είχε ζητηθεί από τη πρώτη εξαφάνιση διάταγμα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας καθώς και άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Σε ότι αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα «με βάση τον νόμο του 183(Ι) του 2007 δεν επιτρέπεται η εξασφάλιση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από την Αστυνομία στις περιπτώσεις εξαφάνισης προσώπων», ανέφερε. Αυτό, πρόσθεσε, επιτρέπεται ρητά μόνο σε περιπτώσεις διάπραξης σοβαρών αδικημάτων που προνοούν ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων και άνω.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη το 2007 η Αστυνομία είχε ζητήσει επίσημα με επιστολή της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως τη συμπερίληψη και των εξαφανίσεων και των απαγωγών κάτι που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο. «Η πρόνοια αυτή στο νομοσχέδιο απορρίφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο του 2007», είπε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE