ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωκαϊδης: Έρχονται σημαντικές αλλαγές στην Εθνική Φρουρά

Φωκαϊδης: Έρχονται σημαντικές αλλαγές στην Εθνική Φρουρά

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς και σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη, εντός των επόμενων εβδομάδων εισέρχεται στο στάδιο που αφορά την οικονομική πτυχή του, ενώ προωθούνται μεταρρυθμίσεις και νομοσχέδια που θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Εθνικού Μνημοσύνου του Γρηγόρη Αυξεντίου, στα Πάνω Πολεμίδια, και αναφερόμενος στο θέμα της αναδιοργάνωσης της Ε.Φ., ο κ.Φωκαϊδης είπε πως «εργαζόμαστε μεθοδικά, σκληρά και αθόρυβα και έχουμε καλύψει σημαντικό έδαφος».

«Έχουν προχωρήσει προαπαιτούμενα βήματα της όλης διαδικασίας αναδιοργάνωσης», ανέφερε και σημείωσε ότι «τις επόμενες εβδομάδες εισερχόμαστε σε ένα τελικό στάδιο που έχει να κάνει με την οικονομική πτυχή του όλου ζητήματος και παράλληλα, προωθούνται μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που είναι εξαιρετικά σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία της Ε.Φ».

Έχουν ολοκληρωθεί, συνέχισε, και κατατίθενται στη Βουλή σημαντικά  νομοσχέδια που έχουν να κάνουν με το διορισμό, τις προαγωγές, τις αφυπηρετήσεις, το ωράριο των αξιωματικών και των υπαξιωματικών, μέσα από τα οποία επιλύονται θέματα που ταλάνιζαν το προσωπικό και προκαλούσαν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία αλλά και στο φρόνιμα των μονίμων στελεχών.

Το τελευταίο από αυτά, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί σε δυο φάσεις ένα σχέδιο που αφορά την αναδιοργάνωση της εφεδρείας, όπως και μια σειρά άλλων πολιτικών που έχουν να κάνουν με κίνητρα, προκειμένου ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας να γίνει όσο το δυνατό πιο χρήσιμος και παραγωγικός για τους εθνοφρουρούς μας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φωκαϊδης δήλωσε πως δεν εξετάζεται ζήτημα μείωσης των μονάδων, αλλά «εξετάζεται και προχωρά ο εκσυγχρονισμός, η τεχνολογική αναβάθμιση της Ε.Φ. και η προμήθεια με σύγχρονα συστήματα που προβλέπονται στο φετινό προϋπολογισμό».

Τόνισε δε πως δεν υφίσταται θέμα μείωσης του προϋπολογισμού σε ό,τι αφορά την Άμυνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top