ΛΙΒΥΗ: Κλιμακώνεται η βια στην πρωτεύουσα- Μεταφορά προσφύγων από ΟΗΕ

ΛΙΒΥΗ: Κλιμακώνεται η βια στην πρωτεύουσα- Μεταφορά προσφύγων από ΟΗΕ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μετέφερε χθες 325 πρόσφυγες από το κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών Κασρ Μπεν Γκασίρ στη νότια Τρίπολη, εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας και της κλιμακούμενης βίας κοντά στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία ανέφερε ότι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε ένα κέντρο κράτησης στην Αζάουα, στη βορειοδυτική Λιβύη, όπου αντιμετωπίζουν "μικρότερο κίνδυνο".

Μετά από αυτή την τελευταία μεταφορά, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρθηκαν από κέντρα κράτησης εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων ανήλθε σε 825, σε τέσσερις επιχειρήσεις που έγιναν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η UNHCR ζήτησε την απελευθέρωση των εναπομείναντων 3.000 προσφύγων που τελούν υπό κράτηση.

Νωρίτερα χθες (24/4), οι λιβυκές αρχές της άνοιξαν τις πύλες ενός κέντρου κράτησης παράτυπων μεταναστών στην Τρίπολη, όμως οι τρομαγμένοι Σομαλοί και άλλοι Αφρικανοί αποφάσισαν να μείνουν εκεί που βρίσκονται, καθώς φοβούνται ότι θα βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Περισσότεροι από 3.600 κρατούμενοι μετανάστες έχουν παγιδευτεί στην Τρίπολη αφότου ξεκίνησε η προέλαση των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, για να καταλάβουν την πρωτεύουσα.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σαρωτική νίκη ΔΗΣΥ- Αύξηση ποσοστών σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ, εκτός Βουλής ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ & Οικολόγοι- Εξακομματική Βουλή έβγαλαν οι Εκλογές

LIVE: Σαρωτική νίκη ΔΗΣΥ- Αύξηση ποσοστών σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ, εκτός Βουλής ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ & Οικολόγοι- Εξακομματική Βουλή έβγαλαν οι Εκλογές

Η κάλπη μίλησε, η αποχή υποχώρησε στο 66,4% και το πολιτικό θρίλερ μόλις άρχισε. Με 378.150 πολίτες να δίνουν δυναμικό «παρών», ο ΔΗΣΥ κόβει πρώτος το νήμα και το ΑΚΕΛ ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ η μάχη για τις 56 έδρες της νέας Βουλής ανάμεσα σε 752 υποψηφίους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE