Τέσσερις δημοσιογράφοι αποχωρούν από τον «Πολίτη» με πλεονασμό -Ενέργειες από το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών

Τέσσερις δημοσιογράφοι αποχωρούν από τον «Πολίτη» με πλεονασμό -Ενέργειες από το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών

Προβληματισμό προκαλεί στη δημοσιογραφική οικογένεια της Κύπρου η είδηση ότι τέσσερις συνάδελφοι της εφημερίδας «Πολίτης» έλαβαν ειδοποίηση για τερματισμό απασχόλησης τους, ως πλεονάζον προσωπικό.

Πρόκειται για αρχισυντάκτη της εφημερίδας με θητεία δυο δεκαετιών στο εν λόγω έντυπο, δυο έμπειρες δημοσιογράφους και μια συνάδελφο που εργοδοτείτο στην ιστοσελίδα του δημοσιογραφικού Ομίλου.

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, ασχολείται με το θέμα. Σε πρώτη φάση πρωταρχικό μέλημα της ηγεσίας του συνδικαλιστικού σώματος των δημοσιογράφων στο νησί μας, είναι να διασφαλιστεί ότι οι απολυθέντες συνάδελφοι θα λάβουν όσα δικαιούνται βάσει του νόμου.

Από πλευράς εργοδοτικής πλευράς έχει εκφρασθεί η θέση πως δεν μπορεί να ανακληθεί η απόφαση και κρίνεται ως απαραίτητη με βάση τις συνθήκες της εποχής.

Ο 'Πολίτης΄αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κυπριακά έντυπα στην Κύπρο και κατά συνέπεια το γεγονός ότι αποχωρούν από αυτό τον Όμιλο ικανοί συνάδελφοι, δεν μπορεί παρά να προκαλεί εύλογα ερωτήματα, αλλά κι ανησυχίες για τον κλάδο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: «Δεν φοβάμαι τα δικαστήρια, εγώ παρακαλώ να πάμε» – Η Annie Alexui προκαλεί και κατονομάζει «εγκληματίες» και «συγκαλύψεις»

ΒΙΝΤΕΟ: «Δεν φοβάμαι τα δικαστήρια, εγώ παρακαλώ να πάμε» – Η Annie Alexui προκαλεί και κατονομάζει «εγκληματίες» και «συγκαλύψεις»

Σε μια νέα, καταιγιστική ανάρτηση προχώρησε η Annie Alexui, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τις σοβαρές καταγγελίες που εξαπέλυσε, προκαλώντας την κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Sunday Kristallnacht

Sunday Kristallnacht