Σεισμός 6,3 βαθμών ρίχτερ στις Φιλιππίνες με πολλούς νεκρούς

Σεισμός 6,3 βαθμών ρίχτερ στις Φιλιππίνες με πολλούς νεκρούς

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών συγκλόνισε τη Δευτέρα 22/4 το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, Λουζόν και αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς βρίσκονταν μέσα σε κτίρια που κατέρρευσαν, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης.


Ο σεισμός σημειώθηκε 60 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας και σε βάθος 40 χλμ., ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Ο κυβερνήτης της επαρχίας Παμπάνγκα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, κάποιες υποδομές κατέρρευσαν και το Διεθνές Αεροδρόμιο Κλαρκ, πρώην στρατιωτική βάση, υπέστη σοβαρές ζημιές και έκλεισε. Ψηλά κτίρια στη μεγαλύτερη εμπορική συνοικία της Μανίλας και εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν γρήγορα από τα γραφεία τους.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στο "Δακτυλίδι της Φωτιάς", όπως ονομάζεται η σεισμογενής περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και υπάρχει ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE