Ο πρώην Πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης διορίστηκε στη ΔΕΑ

Ο πρώην Πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης διορίστηκε στη ΔΕΑ

Τον πρώην Πρέσβη Λεωνίδα Παντελίδη διόρισε σήμερα (22/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη θέση του Ελληνοκύπριου μέλους στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

Με την ανάληψη των καθηκόντων του και αξιοποιώντας επαφές και γνωριμίες από την πείρα του στο διπλωματικό σώμα, στόχος είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για ακόμα πιο αποτελεσματική διεκπεραίωση της ευαίσθητης αυτής αποστολής, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο κ. Παντελίδης, ως εκ της υπηρεσίας του στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη Διπλωματική Υπηρεσία, έχει πολύ καλή γνώση του αντικειμένου, ενώ και από την προηγούμενη υπηρεσία του διατηρεί άριστες σχέσεις με τους οργανωμένους συγγενείς αγνοουμένων.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του και αξιοποιώντας επαφές και γνωριμίες από την όλη παρουσία του στο διπλωματικό Σώμα, είπε, "στόχος είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για ακόμα αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση της ευαίσθητης αυτής αποστολής και εκπλήρωση της ηθικής υποχρέωσης προς τους συγγενείς και τις οικογένειες των αγνοουμένων".

Καταθέτοντας απολύτως θετική προσέγγιση συνεργασίας, σημείωσε, "ευελπιστούμε ότι η ΔΕΑ θα συνεχίσει με αποτελεσματικότητα τις προσπάθειες για τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE