Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

Τον πρώην Πρέσβη Λεωνίδα Παντελίδη διόρισε την Δευτέρα (22/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη θέση του Ελληνοκύπριου μέλους στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

Με την ανάληψη των καθηκόντων του και αξιοποιώντας επαφές και γνωριμίες από την πείρα του στο διπλωματικό σώμα, στόχος είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για ακόμα πιο αποτελεσματική διεκπεραίωση της ευαίσθητης αυτής αποστολής, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο κ. Παντελίδης, ως εκ της υπηρεσίας του στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη Διπλωματική Υπηρεσία, έχει πολύ καλή γνώση του αντικειμένου, ενώ και από την προηγούμενη υπηρεσία του διατηρεί άριστες σχέσεις με τους οργανωμένους συγγενείς αγνοουμένων.
 
Με την ανάληψη των καθηκόντων του και αξιοποιώντας επαφές και γνωριμίες από την όλη παρουσία του στο διπλωματικό Σώμα, είπε, "στόχος είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για ακόμα αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση της ευαίσθητης αυτής αποστολής και εκπλήρωση της ηθικής υποχρέωσης προς τους συγγενείς και τις οικογένειες των αγνοουμένων".
 
Καταθέτοντας απολύτως θετική προσέγγιση συνεργασίας, σημείωσε, "ευελπιστούμε ότι η ΔΕΑ θα συνεχίσει με αποτελεσματικότητα τις προσπάθειες για τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE