Ποια είναι τα ζωτικής σημασίας θέματα καλεί τον ΠτΔ να πει, ο Μ. Ακιντζί

Ποια είναι τα ζωτικής σημασίας θέματα καλεί τον ΠτΔ να πει, ο Μ. Ακιντζί

Σειρά ερωτημάτων θέτει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στον οποίο απευθύνεται στον πληθυντικό, για το θέμα της θετικής ψήφου, ο Τ/κ ηγέτης με σημερινή γραπτή του δήλωση.

 
Υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει να δαιμονοποιεί την αρχή της μίας θετικής ψήφου και γι’ αυτό, αναφέρει, θέλει να τον ρωτήσει δημοσίως, «εφόσον ήσασταν τόσο εναντίον γιατί το είχατε αποδεχθεί; Έχετε επίγνωση ότι με αυτή σας την στάση ανοίξατε συζήτηση για παλιότερες συμφωνίες; Εάν οι συμφωνίες του παρελθόντος πάψουν να αποτελούν έδαφος, πώς θα βρεθεί το σημείο εκκίνησης;»
 
Ακούσαμε τελευταίως ότι αποδέχεστε την μία θετική ψήφο σε ζωτικής σημασίας θέματα για τους Τ/κ, συνεχίζει ο κ. Ακιντζί στην δήλωσή του λέγοντας ότι τέτοια έκφραση δεν υπήρχε στο παρελθόν και καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να πει ποια θεωρεί ζωτικής σημασίας θέματα.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρει ότι σε παλιότερες δηλώσεις του για τον αγωγό east Med ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγινε κατανοητό πως δεν θεωρεί το θέμα αυτό ζωτικής σημασίας για τους Τ/κ. Και στην τελευταία τους συνάντηση, συνεχίζει, στις 26 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του είπε το ίδιο πράγμα για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ότι δηλαδή δεν είναι ζωτικής σημασίας για τους Τ/κ.
 
Και καταλήγει με το εξής, πάντα στον πληθυντικό: Τότε, μπορείτε σας παρακαλώ να μας πείτε κατ’ εσάς, ποια θεωρείτε ζωτικής σημασίας θέματα για τους Τ/κ σε μια ομοσπονδιακή δομή και «καταδέχεστε» να έχουν γι’ αυτά θετική ψήφο; Αναμένω μια ξεκάθαρη απάντησή σας.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE