Αηδία ή μεζές; Γιατί άρχισαν να τρώνε γρύλλους και ακρίδες οι Βρετανοί

Αηδία ή μεζές; Γιατί άρχισαν να τρώνε γρύλλους και ακρίδες οι Βρετανοί

Γρύλλοι με ξύδι και αλάτι, ή ακρίδες με κάλυψη σοκολάτας; Τι θα λέγατε για σκουλήκια με μεξικάνικα καρυκεύματα;

Η Pestaurant, ένα παρακλάδι της επιχείρησης ελέγχου παρασίτων Rentokil, προσπαθεί να πείσει το κοινό ότι η κατανάλωση εντόμων θα μπορούσε να είναι η τάση του μέλλοντος.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμπληρώνουν την καθημερινή διατροφή τους με ανατριχιαστικά έντομα.

Μέλη της εταιρείας, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο του Surrey, στο πλαίσιο της εβδομάδας «Go Green» και κάλεσαν τους μαθητές να δοκιμάσουν το μενού με προνύμφες, σκουλήκια και  τριζόνια.

Ο σεφ του Pestaurant είχε μαγειρέψει στο παρελθόν πιάτα ποικιλίας, με μπιφτέκια περιστεριού και σε γλυκό τσίλι, γαρνιρισμένα σκουλήκια και τυρί τσένταρ και πρωινό με λουκάνικα, μπέικον ... και 30g σκουλήκια μπαμπού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα προϊόντα τους πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής, ενώ τα ειδικοί της εταιρείας μπορούν να σε πληροφορήσουν ποια έντομα είναι ωφέλιμα και ποια μπορεί να σε αρρωστήσουν.

«Τα έντομα χρειάζονται λιγότερο νερό για να σχηματιστούν και λιγότερο χώρο για αναπαραγωγή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους μπορούμε να τα βλέπουμε ως θρεπτική πηγή φαγητού», εξηγεί η εταιρεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα ενώ έκαναν ορειβασία στο Παλαιχώρι - Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Τροχαίο στη Λάρνακα: Όχημα παρέκκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός και παιδί 2 ετών  
Έκρυβαν την «πραμάτεια» τους σε πακέτα εταιρείας μεταφορών - Κατασχέθηκε κάνναβη πέραν των 100 κιλών - Σύλληψη 31χρονου
VIDEO: Αεροπειρατεία σε πτήση στο Μπελίζ – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Συμπλοκή στη Λευκωσία: Πιάστηκαν στα χέρια και τον μαχαίρωσε - Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Πάσχα στο… mall: Ποιες μέρες θα είναι όλα κλειστά – Πότε θα είναι ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Αυτά τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν παραδοσιακά - Δείτε αναλυτικά όλα όσα προγραμματίζουν
Πώς να απολαύσετε τα Πασχαλινά εδέσματα χωρίς να χάσετε τον έλεγχο σας - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

 

 

 

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Τα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών αποτελούν μια πραγματική θλιβερή ένδειξη, καθώς οδηγούν σε ανησυχητική αύξηση των θανάτων από τροχαία για το 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE