ΚΥΠΡΟΣ: Στους δρόμους με ιδιωτικά οχήματα η Τροχαία – «Παγίδα» για ατίθασους οδηγούς

ΚΥΠΡΟΣ: Στους δρόμους με ιδιωτικά οχήματα η Τροχαία – «Παγίδα» για ατίθασους οδηγούς

Με οχήματα χωρίς τα συνηθισμένα διακριτικά της Αστυνομίας, θα βγει στους δρόμους η Τροχαία με σκοπό να συλλαμβάνει τους παραβάτες οδηγούς που κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Η Αστυνομία προκήρυξε πρόσφατα προσφορά για 12 οχήματα υψηλών επιδόσεων, εκ των οποίων τα τέσσερα να είναι συμβατικά.

Όπως εξηγείται στον «Φιλελεύθερο» τα εν λόγω οχήματα δεν θα έχουν τα συνήθη διακριτικά της Αστυνομίας, ούτε φάρους και θα είναι χρώματος άσπρου και μπλε, όπως τα οχήματα της Τροχαίας.

Σκοπός είναι να μην αντιλαμβάνονται οι οδηγοί ότι πρόκειται για περιπολικά και να εντοπίζονται οδηγοί που σήμερα όταν βλέπουν από μακριά όχημα της Αστυνομίας ελαττώνουν ταχύτητα.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που θα επιβαίνουν στα εν λόγω οχήματα, θα φέρουν στολή της Δύναμης και θα διαθέτουν φορητό φάρο.

Επίσης, τα τόσο τα συμβατικά όσο και τα άλλα οκτώ νέα οχήματα που αναμένεται να φέρει η Αστυνομία θα έχουν το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, ώστε να «διαβάζοντας» τους αριθμούς εγγραφής των οχημάτων να γνωρίζει σε ποιον ανήκει και αν είναι ασφαλισμένο ή έχει άδεια κυκλοφορίας.

Τα οκτώ υπόλοιπα οχήματα, θα έχουν κανονικά την όψη περιπολικού.

Όλα τα οχήματα, θα αγοραστούν για σκοπούς αστυνόμευσης των αυτοκινητόδρομων και θα είναι ενισχυμένης ιπποδύναμης για να πιάνουν υψηλές ταχύτητες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE