ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα- Οι λόγοι για το «ράλι ανόδου»

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα- Οι λόγοι για το «ράλι ανόδου»

Δυστυχώς η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου συνεχίζεται με αποτέλεσμα οι αυξήσεις στα καύσιμα να είναι αναπόφευκτες.

Του Στέλιου Στυλιανού

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε συνεχώς τις τιμές να ανεβαίνουν, αφού οι εταιρίες λόγω των φορτιών που φτάνουν στην Κύπρο με «τσιμπημένη» την τιμή αναγκάζονται να προσαρμόσουν ανάλογα και τις τιμές που βλέπουμε στα πρατήρια.

Την Τετάρτη 17/4 η τιμή του τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ αυξήθηκε πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο του 2019.

Το ράλι ανόδου στον «μαύρο χρυσό» αναμένεται να φέρει αλυσιδωτές αυξήσεις, όχι μόνο στα καύσιμα, αλλά και σε άλλες αγαθά ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή που επικοινώνησε το ThemaOnline η τιμή του πετρελαίου πριν από 2 περίπου μήνες κυμαινόταν στα 53 δολάρια το βαρέλι ενώ τώρα έφτασε μέχρι και τα 72 κάτι το οποίο δυστυχώς ρυθμίζει την αγορά αφού η άνοδος αγγίζει το 30%.

Τι ευθύνεται για την μεγάλη αύξηση

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ανατρέξαμε στους λόγους που οδηγούν στο «ράλι ανόδου| στις τιμές οι οποίες όπως πληροφορούμαστε έχουν στηριχθεί φέτος από τη συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ και συμμάχων τους, όπως της Ρωσίας, για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η προσφορά  επίσης πετρελαίου περιορίσθηκε περαιτέρω από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και το Ιράν που είναι μέλη του ΟΠΕΚ  κάτι που «πληγώνει» τις τσέπες μας αφού η αύξηση των τιμών θα μετακυλήσει στους καταναλωτές τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε έγκυρη πηγή, στην Κύπρο φτάνουν φορτία καυσίμων κάθε 8 περίπου μέρες και ως εκ τούτου σίγουρο είναι πως με την επόμενη παραλαβή θα δούμε και τις τιμές στα πρατήρια να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο, χωρίς ακόμα να μπορεί προσδιοριστεί η αύξηση η οποία θα είναι αισθητή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE