Την κατάσταση στην Τουρκία συζήτησαν Γιάγκλαντ- Μογκερίνι

Την κατάσταση στην Τουρκία συζήτησαν Γιάγκλαντ- Μογκερίνι

Η κατάσταση στην Τουρκία και ο όγκος των τουρκικών υποθέσεων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε την Τετάρτη ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση στο Στρασβούργο συζητήθηκε επίσης η αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ ΣτΕ και ΕΕ σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ο κ. Γιάγκλαντ αναφέρθηκε στις προτάσεις για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με την εκπροσώπηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.