Γάλλος Πρέσβης: «Τα μηνύματα συμπαράστασης η καλύτερη απόδειξη σχέσεων Γαλλίας-Κύπρου»

Γάλλος Πρέσβης: «Τα μηνύματα συμπαράστασης η καλύτερη απόδειξη σχέσεων Γαλλίας-Κύπρου»

Τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης των Κυπρίων πολιτικών και απλών ανθρώπων προς τη γαλλική πρεσβεία στη Λευκωσία, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, είναι η καλύτερη ένδειξη και απόδειξη της πραγματικότητας σε ό,τι αφορά το επίπεδο των διμερών σχέσεων της Γαλλίας και της Κύπρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γάλλος Πρέσβης στην Κύπρο, Ρενέ Τροκάζ,

Έχουμε λάβει εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, από άλλους πολιτικούς αλλά και από απλούς ανθρώπους και είναι όλα πολύ συγκινητικά, είπε ο κ. Τροκάζ εκφράζοντας ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για τη συμπαράσταση των κυπριακών αρχών, φορέων καθώς και απλών πολιτών προς τη χώρα του.

Πέραν των όσων δικαιολογημένα λέγονται για την ποιότητα των διμερών σχέσεων της Γαλλίας και της Κύπρου αυτή είναι μια ένδειξη της πραγματικότητας και της ανθρώπινης διάστασης των σχέσεων αυτών, και εγώ δεν βλέπω να υπάρχει καμία καλύτερη ένδειξη και απόδειξη αυτής της πραγματικότητας, σημείωσε ο Γάλλος Πρέσβης.

Ο κ. Τροκάζ σημείωσε τη θλίψη που επικρατεί για το χθεσινό συμβάν και πρόσθεσε: «Τώρα θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται όπως είπε και ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος να ξανακτίσουμε τον ναό, το μνημείο, στα χρόνια που μας έρχονται. Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει σε δυο εβδομάδες. Πρέπει να βρούμε τους πόρους, τη χρηματοδότηση, γίνονται κάποιες προσπάθειες. ‘Ηδη γενναιόδωροι δωρητές ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν 300 εκατομμύρια ευρώ που είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό», επεσήμανε ο Γάλλος Πρέσβης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι  "με θλίψη πληροφορήθηκα για την πυρκαγιά στον περίφημο καθεδρικό ναό #NotreDame, ένα παγκόσμιας σημασίας μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Παρακολουθούμε με ανησυχία την εξέλιξη και μεταβιβάζω τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στη Γαλλία και στον φίλο Πρόεδρο @EmmanuelMacron".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE