ΚΥΠΡΟΣ: Χρωστούμε €1,57 δισ. στους Ρώσους – Πώς θα γίνει η αποπληρωμή του δανείου

ΚΥΠΡΟΣ: Χρωστούμε €1,57 δισ. στους Ρώσους – Πώς θα γίνει η αποπληρωμή του δανείου

Το ενδεχόμενο έκδοσης νέου ομολόγου, που να χρησιμοποιηθεί για εξόφληση μέρους του ρωσικού δανείου, εξετάζει η κυβέρνηση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, που δημοσιεύτηκαν στον εγχώριο και διεθνή Τύπο.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως εξετάζεται το ενδεχόμενο και πιθανώς πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ύστερα από συνάντησή του με τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν μια τυπική διπλωματική τοποθέτηση. Ήταν μια κίνηση με σαφή πολιτικό βάρος, υψηλό συμβολισμό και, κυρίως, στρατηγική στόχευση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, όχι ως ιστορική εκκρεμότητα, αλλά ως ζωντανό πολιτικό και κυριαρχικό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE