ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κονταρομαχίες» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για την αυτοδιάλυση της Βουλής - VIDEO

«Κονταρομαχίες» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για την αυτοδιάλυση της Βουλής - VIDEO

Για την αυτοδιάλυση της Βουλής μίλησαν στη μεσημβρινή εκπομπή της τηλεόρασης του Omega, «Ενημέρωση Τώρα», ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου και ο γενικό γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο κύριος Νεοφύτου ανέφερε πως η πρότασή του για αυτοδιάλυση είναι βασισμένη στην πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών και των Οικολόγων. «Είμαστε 18, θέλουμε ακόμη 10» για να περάσει η πρόταση και να γίνουν οι εκλογές είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ενώ κληθείς να σχολιάσει εάν προλαβαίνουμε να κάνουμε εκλογές μέχρι τις 26 Μαΐου – που είναι η επικρατέστερη ημερομηνία – ο κύριος Νεοφύτου είπε πως θα υπάρχει περιθώριο 30 με 40 ημερών για τις εκλογές και πως το χρονικό περιθώριο είναι μεγάλο που θα μπορούν να διεξαχθούν εκλογές για τη Βουλή, μαζί με το Ευρωκοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε πως εάν ισχύει η πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού για αυτοδιάλυση της Βουλής, τότε συντρέχουν ακόμη περισσότεροι λόγοι να παραιτηθεί και η Κυβέρνηση. Μιλώντας για το ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης της Βουλής, ο κύριος Κυπριανού είπε πως είναι εύκολη υπόθεση για τον κύριο Νεοφύτου οι εκλογές, καθώς ο ίδιος επιλέγει τους υποψηφίους, σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ που έχει διαδικασίες οι οποίες μπορεί να κρατήσουν έως και τέσσερις μήνες.

Ο κύριος Κυπριανού δήλωσε πως «έχουμε ευθύνες», όμως εάν νομίζουν πως υπήρχε συνωμοσία μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και της Ερευνητικής Επιτροπής, τότε να βγουν να τα πουν ξεκάθαρα. Παράλληλα επικαλούμενος το Πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής ο κύριος Κυπριανού είπε πως η κατάρρευση επήλθε από τους χειρισμούς της πενταετίας 2013-2018 και πως η ευθύνη βαραίνει τον υπουργό Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο κύριος Νεοφύτου σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κύριος Κυπριανού, είπε πως τόσο καιρό που γινόταν η συζήτηση για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, οι ευθύνες «ρίχνονταν» στον υπουργό Οικονομικών και όχι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αλλά «στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις εκλογές, θυμήθηκαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας». Παραμένοντας στη θέση του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, είπε πως πρέπει «να προσφύγουμε στον λαό για να μας κρίνει».

Δείτε τη συζήτησή τους στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top