ΗΠΑ: Kαλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση: Κινδυνεύετε από τρομοκρατία, απαγωγή και φυλάκιση -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΗΠΑ: Kαλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση: Κινδυνεύετε από τρομοκρατία, απαγωγή και φυλάκιση -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ταξιδιωτική προειδοποίηση από τις ΗΠΑ προς τους Αμερικάνους πολίτες να αποφύγουν ταξίδι στην Τουρκία. 

Όπως έγινε γνωστό από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι ΗΠΑ προχώρησαν με νέα ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε την Τρίτη (09/04) , μέσω της οποίας καλούνται οι Αμερικάνοι πολίτες να «επανεξετάσουν» την απόφασή τους να επισκεφτούν την Τουρκία, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και των «αυθαίρετων κρατήσεων» ξένων πολιτών στις τουρκικές φυλακές.

Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ κατέταξαν την Τουρκία στο νούμερο 3 της κλίμακας επικινδυνότητας, ενώ οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται «να αναθεωρήσουν το ταξίδι στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων», προειδοποιώντας ότι «ορισμένες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο (4), στα σύνορα με το Ιράκ και Συρία».

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ότι μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών, καθώς υποστηρίζει ότι συνεχίζουν να κρατούν πολλούς ξένους πολίτες για πολιτικούς λόγους.

«Έχουν κρατήσει πολίτες των ΗΠΑ για εικαζόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, με βάση ελάχιστα ή καθόλου αποδεικτικά στοιχεία και λόγους που φαίνεται να είναι πολιτικά υποκινούμενοι», αναφέρεται.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στη Τουρκία και στοχεύουν ξεκάθαρα δυτικούς τουρίστες και απόδημους για απαγωγές και δολοφονίες. Οι τρομοκράτες μπορούν να επιτεθούν με μικρή ή καθόλου προειδοποίηση σε τουριστικές τοποθεσίες, κομβικά σημεία μεταφοράς, αγορές/εμπορικά κέντρα, εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, και σε κοινόχρηστους χώρους», προειδοποιούν οι ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE