Βαριές κουβέντες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ: «Έπιασε πάτο ο Πρόεδρος»

Βαριές κουβέντες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ: «Έπιασε πάτο ο Πρόεδρος»

Έπιασε πάτο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το πολιτικό ρόλο που διαδραματίζει το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε δανεικές ψήφους Τ/κ.



Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι το κόμμα του θέλει να διαμορφώσει τέτοια δεδομένα όπου οι Ε/κ και οι Τ/κ θα συνεργάζονται στη βάση των πολιτικών τους θέσεων, των ποιοτικών τους κριτηρίων και όχι στη βάση της εθνοτικής τους καταγωγής. «Εάν δεν συνειδητοποιεί ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να επανενώσουμε την Κύπρο και να διαμορφώσουμε συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας, τότε λυπούμαι να παρατηρήσω ότι δεν καταλαβαίνει ποια είναι η ουσία του κυπριακού προβλήματος».

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε λύπη για το συνεχές μπαράζ – όπως ανέφερε – δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες «επιεικώς μπορούν να χαρακτηρισθούν ως απαράδεκτες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ότι θέλει να προωθήσει την ενότητα και αυτοσυγκρατείται, συνέχισε λέγοντας «δεν τον είδα να αυτοσυγκρατείται σε καμία περίπτωση. Αλλά διερωτώμαι ειλικρινά πώς προωθεί την ενότητα με το να προχωρεί μονομερώς, να παραβιάζει διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και να προωθεί τις δικές του απόψεις δίχως καν να τις συζητήσει με το Εθνικό Συμβούλιο;». Έφερε δε ως παράδειγμα τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για κοινοβουλευτική Δημοκρατία και αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Άλμα» καταγγελιών - Ο Οδυσσέας ανοίγει τον ασκό του Αιόλου - Οι αποκαλύψεις για το Ανώτατο και Προεδρικό

«Άλμα» καταγγελιών - Ο Οδυσσέας ανοίγει τον ασκό του Αιόλου - Οι αποκαλύψεις για το Ανώτατο και Προεδρικό

Πριν καλά-καλά συστήσει το νέο κίνημα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με αφορμή τις δηλώσεις του στις «ΑΙΧΜΕΣ», ότι στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε πει σε πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Μιχαηλίδη, ότι η απόφαση που θα εξέδιδε το Ανώτατο Δικαστήριο, θα ήταν ομόφωνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE