Μέσα σε 37 χρόνια 77 άτομα έχασαν τη ζωή τους από θεομηνίες στην Κύπρο – €386 εκατ. οι ζημιές

Μέσα σε 37 χρόνια 77 άτομα έχασαν τη ζωή τους από θεομηνίες στην Κύπρο – €386 εκατ. οι ζημιές

Σε περίπου 453 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές οικονομικές απώλειες που έχουν προκληθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα στις 33 χώρες - μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) από το 1980 μέχρι το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (EEA).

Όπως τονίζεται στην έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος οι μέσες ετήσιες οικονομικές απώλειες στις χώρες μέλη του ΕΟΧ κυμάνθηκαν μεταξύ 7,4 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 1980-1989, 13,4 δισ. ευρώ την περίοδο 1990-1999 και 14 δισ. ευρώ την περίοδο 2000-2009. Μεταξύ του 2010 και του 2017, οι μέσες ετήσιες απώλειες ήταν περίπου 13 δισ. ευρώ. Αυτή η μεγάλη μεταβλητότητα καθιστά δύσκολη την ανάλυση των ιστορικών τάσεων, καθώς η επιλογή των ετών επηρεάζει σημαντικά την εξέλιξη της τάσης.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE