ΚΥΠΡΟΣ: Νομοσχέδιο καταργεί την γραφειοκρατία – Ιδιώτες μελετητές θα μπορούν να αδειοδοτούν έργα

ΚΥΠΡΟΣ: Νομοσχέδιο καταργεί την γραφειοκρατία – Ιδιώτες μελετητές θα μπορούν να αδειοδοτούν έργα

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο πλαίσιο αδειοδότησης της ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης μιλώντας ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Όπως είπε το νέο πλαίσιο αδειοδότησης της ανάπτυξης θα είναι κάτι πολύ ριζοσπαστικό για τα κυπριακά δεδομένα. Πρόσθεσε ότι η σχετική μελέτη από αυστριακούς μελετητές έχει ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή το Υπουργείο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το ΕΤΕΚ, ώστε να γίνει μια σημαντική απλοποίηση των διαδικασιών και οι ιδιώτες μελετητές να έχουν τη δική τους ευθύνη όσον αφορά την αδειοδότηση των έργων.

Είπε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για το μητρώο των μελετητών το οποίο βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE